Charakter indonéské kávy je velmi zvláštní. Jedním z hlavních a velice zvláštních rysů indonéského souostroví je nejen jeho délka, ale zejména rozmanitost, která jej takto činí naprosto jedinečným. V rozsahu oblasti od západu k východu je Indonésie mnohem rozlehlejší než třeba Spojené státy americké. Vezmeme-li to od samého konce Sumatry přes Jávu, od Sulawesi až po Papuu, období sklizně se zde od sebe výrazně liší a to až v rozsahu 6 měsíců. Stejně tak se od sebe dost odlišují rozličné chutě a charakter daného druhu kávy pěstované na jednotlivých a velmi různorodých plantážích a oblastech. Tím se tu vytváří ideální stav, při kterém je možné získávat rozličné druhy vysoce kvalitních výběrových káv po celý rok.
Výběrová káva nejvyššího stupně kvality Grade 1
Druhy kávy vypěstované v rozsáhlých oblastech Indonésie se zejména díky trojstupňové kontrole mohou těšit ze skutečnosti, že dosahují kávová zrna výhradně nejvyššího stupně kvality Grade 1 hodnocených podle přísných stanov a parametrů americké kávové asociace Specialty Coffee Association of America, tedy SCAA.
Skutečně čerstvá káva
Díky velmi úzké spolupráci zdejších mikrostředisek mezi komunitami vzniká a také se prohlubuje neustálá zpětná vazba. Dochází tak k neustálému zlepšování kvality kávy. To pak umožňuje zdejším farmářům pěstovat kávu, kterou preferují její oddaní milovníci na celém světě, jenž nadobro propadli kouzlu její vůně a chuti. V Quintino´s se uplatňuje koncept Farmer Direkt a všichni zde věří, že je nejlepším způsobem zpracování, neustálého zlepšování kvality a čerstvosti kávy. Prvotřídní kvalita kávy tomu také odpovídá. Zpracovávají se zde vždy pouze čerstvě sklizené kávové boby, které jsou praženy ihned krátce po sklizni.
Farmer´s direct
Quintino´s má vlastní výrobní mikrostřediska i na té nejodlehlejší plantáži indonéského souostroví. V těchto mikrostřediscích se vždy zelená káva pečlivě zpracuje a zasílá bezprostředně po do vlastní pražírny, kde je čerstvě pražena a balena ochranným systémem balení kávy Q-fresh. Kávové boby jsou odebírány přímo od farmářů bez prostředníků a překupníků.
Monoarabica má unikátní chuť kávy různých koutů Indonésie
Zdejší specifická monoarabica představuje variace jednodruhové kávy, které ve svých charakteristických vlastnostech chuti i vůně odrážejí unikátní přírodní podmínky dané oblast, láskyplnou péči farmářů i všech rukou, které se jí při náročném zpracování dotýkají.
Indonéský kávový poklad přímo do vašich šálků
Díky letitým zkušenostem a dlouholetému působení v Indonéských oblastech je Qava objevem nejkvalitnější indonéské kávy s jasnou garancí stálé kvality za příznivou cenu. Ve vašich šálcích voní i chutná naprosto jedinečně.